T 020 676 0467

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nico Schaap

Nico behandelt complexe schades als gevolg van machinebreuk van stoom- en gasturbines, dieselmotoren, compressoren bij nutsbedrijven en in productie-installaties. Daarnaast is hij is verantwoordelijk voor de technische aspecten bij expertise-opdrachten in de branche brand bij industriële ondernemingen. Tot slot behandelt Nico transportschades aan machines. Zijn bijdrage bestaat enerzijds uit oorzaakanalyses van schades en anderzijds beheersing en controle van herstelkosten.

Na de Hogere Zeevaartschool te Vlissingen waar Nico werd opgeleid tot scheepswerktuigkundige, trad hij in dienst bij een machinebouwer op het gebied van stortgoedtechniek en proces engineering. Als project engineer hield hij zich daar met name bezig met het ontwerp en de projectbegeleiding van systemen voor de verwerking van droge vaste stoffen. Tijdens zijn werk heeft hij ook de deeltijdopleiding HTS Werktuigbouwkunde afgerond met als afstudeeropdracht het ontwerp van een turbo menger.

Aansluitend was hij werkzaam bij een internationale leverancier van afgasketels binnen de energie- en olie/gas-industrie. Hier is hij doorgegroeid naar een senior functie. Nico beschikt over uitgebreide en brede technische kennis, met name op het gebied van drukdelen, pijpleiding systemen, schoorstenen en staalconstructies.

Nico spreekt naast zijn moedertaal (Nederlands) vloeiend Engels en Duits en redelijk Frans.

In september 2017 maakte Nico de overstap naar Context als technisch expert.

Terug

Contactgegevens:
T   020 676 04 67
M   06 14 534 795
E   schaap@contextbv.com

email

email