T 020 676 0467

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Gerard Böttcher

Gerard heeft meer dan 30 jaar ervaring als schade-expert en geldt als een autoriteit op het gebied van bedrijfsschade. Gedurende zijn carrière bouwde hij ervaring op in een grote diversiteit van industrieën. Hij heeft gewerkt in (vrijwel) alle landen in Europa en Noord-Amerika, zowel voor Nederlandse als buitenlandse verzekeraars en verzekerden.

Met regelmaat wordt Gerard gevraagd voor risico-analyses bedrijfsschade (Business Impact Analyses) voor verzekeraars en herverzekeraars. Hij heeft daarvoor een methode ontwikkeld die inzichtelijke MPL en EML berekeningen mogelijk maakt voor bedrijfsschade-exposures en continuïteitsplanning.

Voorts is hij sinds het vroege begin van publiek-private samenwerkingsprojecten betrokken bij Delay-in-Start-Up (DSU) verzekeringen. Hij was de vast benoemde DSU-expert op talrijke contracten, zoals bijvoorbeeld de HSL, A-Lanes A15 en de nieuwe zeesluis in IJmuiden.

Op basis van zijn ervaring als actieve beroepsbeoefenaar wordt Gerard regelmatig benoemd als arbiter en forensisch expert. Hij heeft gewerkt voor de Rechtbanken van Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Roermond en Brussel (België). Verder is hij actief geweest als begeleider en docent op verschillende professionele opleidingen en cursussen.

In de periode 2005-2011 was Gerard voorzitter van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE).

Gerard studeerde Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Voor de oprichting van zijn eigen bedrijf Context in 2009, was hij CEO van Cunningham Lindsey Europe. Hij begon zijn loopbaan als management consultant bij Perscombinatie N.V. en daarna bij de internationale accountancy- en consulting organisatie Peat Marwick, Mitchell & Co (nu KPMG). Als consultant specialiseerde hij in financieel management, kostenreductiemethoden en optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Gerard is NIVRE register-expert en gediplomeerd FUEDI-ELAE. Naast Nederlands spreekt hij vloeiend Engels, Frans, Spaans en Duits en redelijk Italiaans.

Terug

Contactgegevens:
T   020 676 04 67
M   06 53 135 635
E   bottcher@contextbv.com

email

email