T 020 676 0467

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Inge Winter

Inge heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Sinds zij zich in 2012 bij Context aansloot, is Inge veelvuldig benoemd als expert in aansprakelijkheidszaken. In deze rol inventariseert zij de feiten en omstandigheden met betrekking tot een claim, zowel vanuit het perspectief van verzekerde als van de claimant. Daarnaast stelt Inge, indien nodig, ook schade-omvang vast en bereikt zij resultaat met tegenpartijen namens onze opdrachtgevers.

Voorts wordt Inge ingeschakeld voor regres en claims handling in het algemeen, zowel voor niet-verzekerde als verzekerde claims, voor corporate opdrachtgevers en verzekeraars. Hierbij bewaakt Inge de balans tussen de kosten van het regres, het te verhalen bedrag en overige belangen die in de zaak relevant kunnen zijn.

Ze heeft in 1989 haar studie Nederlands Recht in Groningen afgerond en studeerde af in privaatrecht en ondernemingsrecht. Ze startte als jurist op de schade-afdeling van UAP Assurances, de rechtsvoorganger van AXA. In 1995 vervolgde ze haar carrière bij Winterthur op de claims afdeling voor bedrijfsmatige klanten. Toen Winterthur International werd opgericht was Inge betrokken bij de opbouw van dit nieuwe bedrijf. Het bedrijf kreeg later de naam XL Insurance en recentelijk AXA XL. Als senior schadespecialist handelde zij zelfstandig schades af, in het bijzonder internationale aansprakelijkheids- en brandschades.

In 2003 werd Inge bij XL Insurance benoemd tot Manager Claims. In deze functie stuurde zij een team van acht (senior) schadespecialisten aan en was lid van het XL Benelux Management Team. Ook was zij lid van het Europees Claims Management Team. Als Manager Claims was Inge rechtstreeks betrokken bij omvangrijke en complexe schadegevallen bij uiteenlopende cliënten in Nederland en daarbuiten.

Inge is NIVRE register-expert en gediplomeerd FUEDI-ELAE. Zij spreekt naast Nederlands vloeiend Engels en Duits en heeft een redelijk begrip van Frans.

Terug

Contactgegevens:
T   020 676 04 67
M   06 25 240 327
E   winter@contextbv.com

email

email