T 020 676 0467

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Michael Blonk

Michael behandelt veelal omvangrijke en complexe schades als gevolg van machine- breuk van stoom- en gasturbines, dieselmotoren, compressoren, nutsbedrijven en diverse productie-installaties. Daarnaast behandelt hij brandschades in vele industriële bedrijven alsmede transportschades aan machines. Hij heeft zich kort na de oprichting in 2009 bij Context aangesloten. Sinds september 2019 is hij Managing Partner binnen Context B.V. en sinds september 2021 voorzitter van Context International.

Michael is verantwoordelijk voor alle technische aspecten bij expertise opdrachten. Zijn bijdrage bestaat enerzijds uit oorzaakanalyses van schades en anderzijds beheersing en controle van herstel- kosten. Zijn creatieve inbreng leidt verder dikwijls tot de oplossing van schijnbaar niet oplosbare technische en procedurele problemen, waarmee zowel de belangen van de schadelijdende partij als die van de schadebetalende partij wor­den gediend. Michael wordt ook met regelmaat benoemd als gerechts- deskundige.

Sinds 2016 is hij voorzitter van de Amsterdamse Beurs Brand Sociëteit (ABBS).

Na het succesvol afronden van de Zeevaartschool in Brielle en een aantal jaren Economische bedrijfstechniek aan de Hogere Technische Opleiding in Dordrecht begon Michael zijn carrière bij de Röntgen Technische Dienst in Rotterdam, waar hij tankinspecties en niet-destructieve onderzoeken heeft verricht bij diverse internationale ondernemingen over de gehele wereld. Aansluitend heeft hij bij Stork FDO schadeonderzoek-, NDO- en inspectiewerk­zaamhe­den gecombineerd met een adviserende functie. Tegelijkertijd heeft hij de opleiding tot NDO (Niet Destructief Onderzoek) Ingenieur LIII afgerond aan de Hogeschool van Utrecht.

In 1999 trad Michael in dienst bij Cunningham Lindsey Nederland, waar hij als senior schade-expert was gespecialiseerd in technische brand-, machinebreuk- en aansprakelijk­heidsschades. Naast zijn werkzaamheden bleef hij studeren en zich verdiepen in technische vraagstukken. Dit resulteerde in een mede door hem gedane en gepatenteerde technische uitvinding van een koppeling waarmee vormvrije lichtgewicht constructies konden worden gebouwd op basis waarvan hij in 2006 met een partner een productiebedrijf onder de naam Creative Constructions begon. In 2009 heeft hij zich uit het bedrijf teruggetrokken.

Michael is NIVRE register-expert en gediplomeerd FUEDI-ELAE. Hij spreekt naast zijn moedertaal (Nederlands) vloeiend Engels en Duits.

Terug

Contactgegevens:
T   020 676 04 67
M   06 14 698 931
E   blonk@contextbv.com

email

email