Harry van der Wal

Quote

"Waar alles bij elkaar lijkt te komen"

Harry van der Wal, bedrijfsschade expert

Harry's indrukwekkende carrière als financieel deskundig manager

Harry heeft na zijn studies economie en register-accountant op jonge leeftijd al leidinggevende posities bekleed. Hij was controleleider bij KPMG en vervolgens financieel directeur of CFO bij verschillende grote(re) bedrijven, waaronder Achmea, DAS, ANWB, Rentokil en Super de Boer. Hij heeft diverse prestaties geleverd, zoals het integreren van vermogensbeheerders, het introduceren van Solvency II, het verbeteren van rapportageprocessen en het leiden van een reorganisatie met efficiencyverbeteringen.

Harry's transitie naar interim-er en zzp-er

Na zijn tijd bij DAS besloot Harry om zijn opties te verkennen en te kijken naar nieuwe uitdagingen. Binnen drie weken vond hij een kleine verzekeraar die behoefte had aan financieel advies. Dit betekende het begin van zijn leven als interim-manager en zelfstandige zonder personeel (zzp'er). Hoewel Harry weg wilde van de bestuurstafel, bleef hij betrokken bij de besturing van verschillende bedrijven en ondervond hij de bijbehorende interne politiek, die niet echt zijn interesse had.

Harry's wens om bij RVJ te werken en deel uit te maken van de Context-groep

Harry was verheugd om zich aan te sluiten bij de groep mensen waar RVJ een beroep op kon doen voor het bepalen van schade, waaronder bedrijfsschade. Dit was een ideale activiteit voor hem, omdat het hem in staat stelde om met mensen, organisaties en cijfers bezig te zijn zonder de bijbehorende "gedoe" van interne politiek. Zijn vreugde werd nog groter toen RVJ deel ging uitmaken van de Context-groep, waar hij in contact kwam met deskundige en prettige collega's zoals Marcel Revet en Raymond Bothof. In dit bedrijf, waar politiek geen rol speelt, vond Harry zijn wens vervuld: leuk en gevarieerd werk met fijne collega's.

Leuk om te weten

Harry houdt van sporten. Naast hardlopen doet hij ook aan tennis en de laatste jaren uiteraard ook aan golf. Bovendien is hij vorig jaar begonnen aan een carrière als pianist. Gelukkig vindt hij ook nog tijd voor zijn dochter van 13 en 2 kleinkinderen, alsmede etentjes met goede vrienden.