Leo Jansen

fanatiek

“Er is geen afstand zo groot of hij kan worden afgelegd. Er is geen dossier zo ingewikkeld of het kan worden afgewikkeld.”

Leo Jansen, zaakschade-expert productaansprakelijkheid en recall

Microbiologische alleseter

Leo is vanaf 2021 bij Context aangesloten. Dat betekent zeker niet dat hij net komt kijken. Als betrokken expert is hij al bijna 30 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Met zijn chemisch-microbiologische achtergrond beschikt Leo over een unieke expertise. Ook heeft hij een zeer rijke ervaring met het afwikkelen van recalls en met het voorkomen van dreigende recalls. In elke fase van een recall is het Leo die de daarbij betrokken partijen adviseert. Leo heeft een verscheidenheid aan specialisaties, waaronder voedingsmiddelen, coatings, kunststoffen, lijmen, verpakkingen, drukwerken, farmaceutische producten en beton. In zijn rol als expert inventariseert hij de feiten en omstandigheden met betrekking tot het voorval en stelt hij, wanneer dat nodig is, de schade vast.

Carrière in vogelvlucht

Leo volgde een chemisch-microbiologische opleiding. Na zijn studie werkte hij als microbiologisch medewerker op de afdeling R&D bij Akzo Consumenten Producten en als hoofd analytische methode-ontwikkeling bij Sara Lee/Douwe Egberts. Daarnaast was hij werkzaam in de verkoop van chemische analyse-instrumenten. In 1993 vervolgde Leo zijn carrière als zaakschade-expert bij GAB Robins Takkenberg (later Cunningham Lindsey Nederland B.V. en daarna Sedgwick. B.V).

Leuk om te weten

Leo is een fanatiek sporter. Naast dat hij graag op zijn racefiets stapt, is hij marathonloper en liep hij maar liefst 31 keer de Marathon Rotterdam. Zijn meest bijzondere hardloopervaring was de Comrades uitlopen; een hardloopwedstrijd over 89 kilometer in Zuid-Afrika.
“Afstand zit alleen maar in je hoofd,” aldus Leo. Buiten dat hij ooit Nederlands kampioen hardlopen werd, wist hij ook met schaken de juiste zetten tot Nederlands kampioen te doen. Naast het sporten is Leo in zijn vrije tijd graag bezig met vogels spotten.

Talen

Leo spreekt naast zijn moedertaal (Nederlands) ook Engels.