Kees Heijboer

wind in de zeilen

“Het objectief vaststellen van de feiten en het verbinden van mensen is essentieel in mijn vak.”

Kees Heijboer, schade-expert gespecialiseerd in productaansprakelijkheid en recall

De analytische verbinder

Kees werkt vanaf 2020 via Context en is niet alleen specialist in productaansprakelijkheid maar ook in het verbinden van mensen. Hij behandelt onder andere product contaminaties, field change actions en recall-schades. Zijn aandachtsgebieden zijn met name aansprakelijkheidskwesties in de agrarische industrie, zoals schade aan of door gewassen en diervoeders, de voedingsmiddelenindustrie en de chemische industrie. Kees behandelt veel zaken in coatings, lijmen, kunststoffen, drukwerken en productiebedrijven.

Carrière in vogelvlucht

Na het afronden van zijn studie Bedrijfskunde aan de Hogeschool InHolland in Rotterdam heeft Kees zijn bachelor Nederlands recht en master Bedrijfsrecht aan de Rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam behaald. Kees brengt meer dan acht jaar aan ervaring mee als senior schade-expert op het gebied van Product Liability & Recall bij Sedgwick (voormalig Cunningham Lindsey). Hier was hij ook coördinator voor internationale aansprakelijkheidsschades voor de captives van verschillende multinationals. Van 2015 tot en met 2019 zat Kees in het bestuur van Young InSurance, onder andere als voorzitter.

Leuk om te weten

Kees is ondernemend en sociaal en houdt van netwerken. In zijn vrije tijd trekt hij regelmatig de Nederlandse wateren op, om te zeilen met de catamaran. Als Kees niet actief aan het watersporten is, kun je hem frequent in de tuin vinden.

Talen

Kees spreekt naast Nederlands vloeiend Engels en heeft een duidelijk begrip van de Duitse en Spaanse taal.