Marcel Revet

ongekend veelzijdig

“Binnen Context kennen we een multidisciplinaire samenwerking. Door gezamenlijk naar iets te kijken, krijg je bredere inzichten.”

Marcel Revet, bedrijfsschade expert

Als een vis in het water

Marcel sloot zich in 2009 aan bij Context. Hij behandelt brand, cyber- en goederenschades en springt bij in product aansprakelijkheidsschades in vrijwel elke industrie: groothandel, retail, dienstverlening, productie en transport. Ook bij letselschades waarbij het verdienmodel van een ondernemer ter sprake komt staat hij zijn mannetje. Daarnaast wordt hij regelmatig ingeschakeld voor ‘Business Interruption Analyses’ en ‘Business Continuity Planning’ voor grote complexe bedrijven. Marcel is gekend om zijn vakkennis, oplossingsgerichtheid en pragmatisme. Ook is hij zeer analytisch, zo heeft hij een aantal belangrijke tools ontwikkeld voor de analyse van bedrijfsschade claims. Dankzij deze tools kan de verwachte schadelast actief worden becijferd, waardoor verzekeraars accuraat op de hoogte gehouden kunnen worden tijdens het schadeproces.

Carrière in vogelvlucht

Tijdens zijn studie Fiscaal Recht begon Marcel als schadebehandelaar bij een verzekeraar, om daarna belastingadviseur te worden bij Price Waterhouse. Hij werkte in Amsterdam en New York, waar hij met name Amerikaanse cliënten met activiteiten in Europa adviseerde. Vervolgens trad Marcel in dienst bij Heineken, eerst als Tax Manager en later als Projectmanager Business Development. Hij was medeverantwoordelijk voor overnames van brouwerijen over de hele wereld en zorgde voor het aansturen van de due diligence teams en het opzetten van financieringsstructuren. In 2006 stapte Marcel over naar Cunningham Lindsey als bedrijfsschade-expert en vervulde daarnaast een managementfunctie binnen de afdeling Brand. Marcel behandelde zeer grote schades in de internationale industrie. Hij werkte voor chemiebedrijven, (openbaar) vervoerbedrijven, brouwerijen, afvalverwerkers, elektriciteitsproducenten, op- en overslagbedrijven en ziekenhuizen. Ook behandelde hij bedrijfsschades na de aardbeving in Griekenland en de orkanen in het Caribisch gebied. Marcel is sinds 2017 penningmeester van de Rotterdamse Beurs Brand Club (RBBC).

Leuk om te weten

Marcel is in zijn vrije tijd veel op het water te vinden. Hij houdt zich bezig met roeien in de breedste zin van het woord: praktiserend, coachend, en besturend. Daarnaast is Marcel ook graag bezig met fotografie.

Talen

Marcel spreekt vloeiend Nederlands (moedertaal), Engels en Duits.