Rob Blonk

Oneliner

"Vertrouw op je pad en doe waar je je goed bij voelt."

Rob Blonk, Roetonderzoek/analyse

Kameleon

Rob heeft zich in 2023 aangesloten bij Context. Na zijn carrière bij de Koninklijke Marine heeft hij al vrij snel gekozen voor het ondernemerschap. Hierdoor was hij meer in staat om zijn eigen koers te varen. Zijn flexibele geest en aanpassingsvermogen maken dat hij graag uitdagingen aangaat en niet in problemen denkt. Zijn oog voor diverse invalshoeken maken van hem een waardevolle techneut binnen Context.

Carrière in vogelvlucht

Rob heeft van 1999 tot 2006 bij de Koninklijke Marine gediend. Eerst bij de Mijnendienst waar hij aan meerdere grote internationale oefeningen heeft meegedaan. Vanaf 2003 was hij gestationeerd op het door hem zo geliefde Curaçao waar hij ook een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Op de marinebasis was hij verantwoordelijk voor support en calamiteiten ondersteuning voor de eilanden binnen het koninkrijk zoals natuurrampen.

Nadat hij was afgezwaaid heeft hij een opleiding tot koeltechnieker gevolgd en heeft hij korte tijd in die branche gewerkt. Het ondernemerschap kriebelde en in 2007 heeft hij de stap genomen en heeft zich als zelfstandig projectleider in de evenementen-branche aangesloten bij onder andere Creative Constructions. Omdat ook de evenementenwereld het zwaar te verduren had na 2008 heeft hij zichzelf omgeschoold tot waterspecialist. Sinds 2009 voert hij risicoanalyses uit aan drinkwatersystemen in overheidsgebouwen, ziekenhuizen etc. Vanuit deze expertise gebruikte hij zijn kennis voor het opstellen van risicomanagementplannen en kwaliteitsborging voor installaties en gebruikers. Vanuit die rol werd hij al incidenteel door Context als deskundige ingeschakeld. Sinds zijn partnerschap bij Context heeft hij bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van het roetonderzoek binnen Context.

Leuk om te weten

Naast het werk trekt Rob er graag op uit met zijn kajak of pakt hij een golfje met zijn surfboard. Daarnaast is hij creatief met afval metalen waarvan hij kunstvoorwerpen zoals lampen maakt. Kortom een creatieve technische duizendpoot die geen uitdaging uit de weg gaat.

Talen

Rob spreekt naast zijn moedertaal (Nederlands) goed Engels en redelijk Spaans en Papiaments.