Inge Winter

In balans

“Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen.”

Inge Winter, schade-expert aansprakelijkheid

Menselijk en commercieel

Met meer dan 20 jaar ervaring in de verzekeringsbranche, sloot Inge zich in 2012 bij Context aan. Deze communicatieve schade-expert is een kei in strategisch denken en onderhandelen, en is gekend om haar vermogen om onconventionele oplossingen aan te dragen. Inge stelt schade vast en focust zich vooral ook op het vinden van oplossingen. Daarbij heeft Inge oog voor de juridisch technische kant maar vooral ook voor de menselijke en commerciële kant. Inge wordt regelmatig ingeschakeld voor regres en claims handling, zowel voor niet-verzekerde als verzekerde claims, voor corporate opdrachtgevers en verzekeraars. Hierbij bewaakt ze de balans tussen de kosten en de schade, het te verhalen bedrag en alle overige relevante belangen.

Carrière in vogelvlucht

Inge rondde in 1989 haar studie Nederlands Recht af met als afstudeerrichtingen privaatrecht en ondernemingsrecht. Ze startte haar loopbaan als jurist op de schadeafdeling van UAP Assurances, de rechtsvoorganger van AXA. In 1995 vervolgde ze haar carrière bij Winterthur op de claims afdeling. Ook was Inge betrokken bij de opbouw van Winterthur International, wat later de naam XL Insurance kreeg en recentelijk AXA XL. Als senior schadespecialist behandelde zij met name internationale aansprakelijkheids- en brandschades. In 2003 werd Inge bij XL Insurance benoemd tot Manager Claims. In deze functie stuurde zij een team van tien (senior) schadespecialisten aan. Daarnaast was ze lid van het XL Benelux Management Team, en het Europees Claims Management Team. Als Manager Claims was Inge rechtstreeks betrokken bij omvangrijke en complexe schadegevallen bij uiteenlopende cliënten in Nederland en daarbuiten. Inge is NIVRE register-expert en gediplomeerd FUEDI-ELAE.

Leuk om te weten

Haar doorzettingsvermogen is bij Inge niet enkel van toepassing in haar werk, maar ook in haar vrije tijd. Ze is namelijk fanatiek wedstrijdmenner. Met haar paard nam zij al deel in heel wat Nederlandse wedstrijden en kampioenschappen. En ook internationaal zijn er plannen, Inge wil op termijn graag deel gaan nemen aan wedstrijden in het buitenland.

Talen

Inge spreekt naast Nederlands vloeiend Engels en Duits en heeft een redelijk begrip van de Franse taal.