Jeroen van de Mortel

Op zoek naar de roots

“Er is altijd een oplossing en wij zoeken de juiste.”

Jeroen van de Mortel, schade-expert met specialisatie aansprakelijkheid en recall

Recall-analyticus

Jeroen werkt sinds 2015 bij Context als schade-expert, en is gekend om zijn sterk analytisch vermogen en zijn efficiënte aanpak. Hij is gespecialiseerd in aansprakelijkheid en recall. En dan met name in de hoek van voedingsmiddelen, diervoeders, chemische producten, en verpakkingen. Deze oplossingsgerichte expert werkt veelal voor (inter)nationale verzekeraars. “Het zoeken van mogelijkheden tot de oplossing en daarin altijd onafhankelijk blijven, is de uitdaging van mijn werk,” aldus Jeroen.

Carrière in vogelvlucht

Na het afronden van het Hoger Laboratorium Onderwijs in Eindhoven, behaalde Jeroen in 2001 zijn doctoraal Scheikunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zijn carrière begon bij textielonderneming Vlisco in Helmond waar hij leidinggaf aan een team laboranten. Hij stond er dagelijks in contact met leveranciers en kon zo zijn materiaalkennis en gevoel voor commerciële relaties ontwikkelen. In 2006 werd Jeroen chemisch expert bij GAB Robins Takkenberg B.V. (later Cunningham Lindsey Nederland B.V.) waar hij zich ontwikkelde tot senior schade-expert en internationaal coördinator voor aansprakelijkheidsschades. Van 2018 tot 2022 is Jeroen voorzitter geweest van het Branchebestuur Aansprakelijkheid-Technische Varia / Agrarisch / Monitoring Bouw&Infra van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE). Jeroen is NIVRE register-expert en gediplomeerd FUEDI-ELAE.

Leuk om te weten

De vrije tijd die Jeroen heeft vult hij met zijn gezin, wandelen, motorrijden en reizen. Daarnaast is Jeroen ook regelmatig te vinden op het voetbalveld als scheidsrechter. Maar zijn grootste passie is muziek. Eén van zijn mooiste muzikale herinneringen is de muziekreis die hij met vrienden maakte door de Verenigde Staten naar de roots van de Amerikaanse muziek.

Talen

Jeroen spreekt naast zijn moedertaal (Nederlands) vloeiend Engels en Duits en heeft een goed begrip van de Franse taal.