Marcel Vervloet

Werktuigbouwer

“De onvoorspelbaarheid maakt het expertisevak uitdagend. Je moet roeien met de riemen die je hebt.”

Marcel Vervloet, expert op het gebied van technische schades aan machines en installaties, en brandschades

Hands-on

Marcel werkt sinds 2020 bij Context. Deze betrouwbare hands-on specialist gaat geen uitdaging uit de weg. Als werktuigbouwer met expertise constructietechniek ziet hij snel hoe iets in elkaar zit. En met zijn jarenlange ervaring weet hij blindelings zijn weg te vinden in de meest uiteenlopende installaties. Naast werktuigbouwer is Marcel ook geschoold inkoper, waardoor hij zowel goed is in vooruitdenken, als in oplossingen aandragen.

Carrière in vogelvlucht

Na de afronding van zijn studie HTS-werktuigbouwkunde werkte Marcel als trainee bij de Nederlandse Spoorwegen. Vervolgens werd hij engineer bij ACF Farmacie. Hierna volgde een loopbaan bij de NEM, leverancier van afgassen-ketels voor energiecentrales.
In uiteenlopende functies droeg Marcel hier verantwoordelijkheid voor de uitvoering van projecten onder andere als fabricage en montage supervisor van wereldwijde energiecentrale projecten. Uiteindelijk legde hij zich toe op outsourcing van fabricage- en montage werkzaamheden. Hiervoor volgde hij de inkoopopleiding NEVI 2. Vanaf 2004 was Marcel als inkoopmanager betrokken bij Standard Fasel, ook een ketelbouwer en sinds 2005 is Marcel als zelfstandige betrokken bij de inkoop van technische installaties van energiecentrales, (petro)chemische installaties maar ook voor de bouwbegeleiding van elektrische installaties en civieltechnische installaties draait hij zijn hand niet om. Door zijn actuele kennis van purchase trajecten heeft hij de beschikking over de laatste stand der techniek en inzicht in actuele kosten.

Leuk om te weten

Marcel gaat niet alleen in zijn werk graag een uitdaging aan, ook in zijn vrije tijd. Al sinds zijn jeugd is hij fervent sporter. Hij heeft een grote liefde voor roeien en wielrennen. Maar ook golfen staat hoog op zijn lijstje van favoriete bezigheden.

Talen

Marcel spreekt en schrijft de Engelse en Duitse taal vloeiend.