Raymond Bothof

Toekomstgericht

“In detail als het moet en in grote lijnen als het kan.”

Raymond Bothof, bedrijfsschade-expert

Accuraat en resultaatgericht

Raymond sloot zich in september 2017 aan bij Context. Hij behandelt schades op brand-, cyber- en aansprakelijkheidspolissen. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als partijdeskundige in gevallen waar er tussen partijen een geschil is ontstaan. Tijdens de begeleiding van deze grote en/of complexe schadegevallen is het van belang dat verzekeraars, makelaars, verzekerden en/of andere betrokken partijen op de hoogte gehouden worden tijdens het schadeproces. Raymond heeft hier vanzelfsprekend oog voor.

Raymond is accuraat en resultaatgericht. In de loop der jaren heeft hij een uitgebreide ervaring verworven in uiteenlopende sectoren: van handel en dienstverlening tot aan productie, energie en overheid. Ook was hij betrokken bij de analyse van onrechtmatig verkregen winsten door bedrijven die deel uitmaakten van een pan-Europees kartel.

Carrière in vogelvlucht

Raymond startte zijn loopbaan bij Moret Ernst & Young (later EY) als assistent-accountant, en volgde gelijktijdig de Nivra-Nyenrode opleiding. Hij groeide door tot accountant en raakte nauw betrokken bij een internationaal project. Ook assisteerde hij het kantoor in Kaapstad voor de controle van retailondernemingen en vastgoed investeringsmaatschappijen. In 2000 maakte Raymond zijn entree als schade-expert bij GAB Robins Takkenberg.

Hij vervolgde zijn carrière bij Lengkeek om vervolgens aan de slag te gaan bij Crawford & Company. Hier was hij als operationeel directeur en later als financieel directeur medeverantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische tak van dit internationaal schade-expertisebedrijf. Hij keerde terug bij Lengkeek waar hij een managementfunctie vervulde binnen de afdeling Brand en behandelde grote en complexe schades. Raymond is registeraccountant (accountant-in-business) en NIVRE register-expert.

“Als accountant werd heel erg teruggekeken. Ik vind het leuker om naar de toekomst te kijken en een oplossing voor problemen te bieden,” aldus Raymond.

Leuk om te weten

Raymond klust graag in en om huis, maar ook aan zijn klassieke Fiat 500 of Vespa. Nog vaker dan in zijn oldtimer, kun je hem tegenkomen op zijn (race)fiets. Raymond is namelijk een fanatiek fietser.

Talen

Hij spreekt vloeiend Nederlands (moedertaal) en Engels en hij heeft een redelijk begrip van de Duitse en Franse taal.