Willy Berentsen

Quote

“Ik denk in oplossingen”

Willy Berentsen, Brand/techniek/bouwkunde

Willy's expertise in de verzekeringsbranche

Willy is een specialist op het gebied van elektrotechnische-, hoogspannings- en kabelschades bij Context B.V. Met een elektrotechnische achtergrond heeft hij een lange loopbaan in de verzekeringsbranche. Hij begon zijn carrière bij Risk Consultants B.V., waar hij zich bezighield met risico-inspecties op het gebied van Property, product garantie en machinebreuk. Na het afronden van zijn opleiding werd hij in 2000 ingeschreven als register-expert en behandelt hij sindsdien schades in dezelfde branches.

Willy's bijdrage aan Delta Lloyd's Expertise Service Centrum

In 2007 werd Risk Consultants B.V. overgenomen door Delta Lloyd. Willy speelde een belangrijke rol in het Expertise Service Centrum van Delta Lloyd, waar hij naast schade-expertise ook verantwoordelijk was voor contract- en leveranciersmanagement. Onder zijn leiding werden aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd op het gebied van efficiëntie en uniformiteit van het uitbestede expertise- en inspectiewerk. In 2017 werd Delta Lloyd overgenomen door Nationale-Nederlanden, en na nog een jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt, besloot Willy zelfstandig verder te gaan.

Leuk om te weten

Naast zijn professionele leven is Willy ook actief in zijn persoonlijke leven. Hij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen uit een eerdere relatie, evenals twee kleindochters. In zijn vrije tijd heeft hij verschillende hobby's, waaronder 14 jaar dienst als vrijwillige brandweerman, het verbouwen van vier huizen, reizen, tennissen, duiken, fotograferen (onder en boven water), klussen en fietsen.

Talen

Willy spreekt vloeiend Nederlands (moedertaal), Engels en Duits.